19-0 til Jonas Bjerre

Tre timers daglig skaktræning med partigennemgang, opgaveløsning og spil samt sund mad og motion er nogle af de ingredienser, der skal til for at blive en rigtig god skakspiller. Det blev konklusionen på det fornemme besøg, som Randers Skakklub havde sat i værk tirsdag den 17. september.

Klubben havde inviteret Danmarks største skaktalent, den blot 15 årige internationale mester Jonas Bjerre fra Skanderborg til at underholde og undervise klubbens egne unge talenter og øvrige medlemmer.

Det blev en lærerig aften for alle, hvor Jonas Bjerre blandt andet fremviste to af sine bedste partier fra de seneste turneringer, han har spillet. Der blev tid til en snak om årets danmarksmesterskab, hvor Jonas blev nummer to efter en særdeles spændende omkamp, men alligevel fik chancen for at møde verdensmesteren, Magnus Carlsen i et stort anlagt arrangement i Cirkusbygningen i København foran 800 tilskuere. En oplevelse, der havde gjort stort indtryk på den unge mester.

Efter foredraget spillede Jonas Bjerre simultan mod 19 af klubbens spillere, og som sig hør og bør blev det til bøllebank for spillerne fra Randers Skakklub. Det unge skaktalent viste sin klasse og vandt suverænt 19-0. Enkelte partier kunne med lidt held være endt remis, men det er præcis her, at en mesterspiller viser sin klasse.

Alle klubbens skoleskakspillere fik lov at møde Jonas Bjerre til en snak inden foredraget og få taget de obligatoriske billeder med mesteren, og fire af spillerne deltog i den senere simultan. Jonathan Dalgas holdt længe ud, og slap først brikkerne kl. 11 om aftenen. En lang aften, når man normalt går til sengs ved ottetiden.