Initiativpræmier til Skanderborg og Aarhus/Skolerne

Hvert år indstiller hovedkredsene klubber til DSUs initiativpræmer. På grund af coronasituationen blev præmierne for 2020 – 2022 først uddelt i år (6hk indstillede ikke nogen i 2021)

2020 Skanderborg Skakklub 

Klubben er ikke bange for at kaste sig ud i nye initiativer om det gælder bredden eller eliten, og i 2020 var Skanderborg Skakklub så atter på banen med et større arrangement – denne gang Pige DM, hvor klubben sørgede for såvel turneringen som bespisning og overnatning. Klubbens medlemmer stiller op når der er brug for det. 

2022 Aarhus Skakklub/Skolerne 

Aarhus Skakklub/Skolerne er en fusionsklub fra 2007. Rødderne på begge sider er stærke og gamle. Men de senere år er medlemstallet dalet støt. I september 2020 var der blot 32 tilbage, og klubben begyndte at overveje situationen. Tilslutningen til klubaftener og klubturnering var blevet sløj. 

Under coronakrisen fik klubben imidlertid henvendelser fra ikke-medlemmer, som ønskede træning. Dette viste sig hurtigt at være det springende punkt til fremgang. Til tider skal man ikke finde en strategi, der er udklækket indefra, men simpelthen lytte til de behov, der måtte være. 

Træningsaftener blev sat i system og med en ny formand blev der hanket op i de gamle medlemmer til hjælp til træningen. Det blev en måde at sluse nye medlemmer ind på. Mange af de nye spillere har spillet på online platforme under Corona nedlukning og/eller set Queens Gambit. 

Når dette skrives, er klubben på 53 medlemmer. En del er man lykkedes med, noget ikke. Uanset hvad, så udvikler klubben fortsat træning og tilbud. Det er vigtigt, man er flere, der løfter i flok. Tilbud må ikke hænge på en enkelt eller to. Klubben drømmer om endnu flere tiltag, endnu flere tilbud. Men den er begyndt. Og den går frem.