Nye dommere på vej

Sakset fra Nordres hjemmeside:

Af Mikkel Hansen

Under kyndig undervisning af Vagn Lauritzen deltog to vi bestyrelsesmedlemmer, Jonas og undertegnede, i et fællesarrangeret turneringslederkursus af 6. og 9. hovedkredse (Øst- og Vestjylland). Vi mødtes i alt 12 på halvvejen i Kjellerup. Instruktør Vagn kommer fra Løgumkloster og har været TL i op mod 50 år og viste fremragende ekspertise og færdigheder inden for skakreglerne, og han guidede os igennem de 2 dage.

1. dag lørdag, handlede primært om rundelægning indenfor Schweizer og Monrad samt ratingberegning. Sidstnævnte kategori var for mig det sværeste, mens førstnævnte (Schweizer) også var til den udfordrende side. Monrad var derimod relativ nemt at gennemgå og lægge, det minder faktisk mest om at lægge en kabale 😉 ! Schweizer derimod udfordrer med ikke mindre end (19!) forskellige kombinationer pr runde for at rundelægningen går korrekt op …. Vores dygtige turneringsledere Thomas Overgaard og Tom Petri er nok glade for, at computere ordner den slags i dag!

2. dagen handlede om kampdommergerningen, herunder fortolkning af FIDEs regler for skak. Der var bred enighed om, at der var gode diskussioner og anekdoter omkring forskellige episoder i turneringer. Når man starter med at spille skak i 8-10 års-alderen, går man efter at blive god til spillet; når man bliver ældre, vil man gerne lære reglementet bedre at kende, og det er slet ikke så enkelt, som man forestiller sig, når man sidder i tidnød, og den slags … Det kender vi alle sammen, og derfor kan jeg varmt anbefale folk at deltage i et TL-kursus. 

Vi havde i hvert fald en god weekend i Kjellerup og tiden fløj af sted :-). Vi skal nu lige indsende en prøve og gennemgå en praktisk opgave med minimum 20 deltagere i Monrad/Schweizer indenfor rimelig tid, før endelig beståelse af TL-licensen.