Kom til problemskak i Skanderborg

Tirsdag den 15. oktober har Skanderborg skakklub det nærmeste, danske bud på en skaklig verdensstjerne på besøg, nemlig Skandinaviens største problemskakekspert Steffen Slumstrup Nielsen.
Steffen er 44 år gammel, oprindeligt nordjyde, men bor nu i Brønshøj. Ratingtallet ligger i 2200-klassen, men mere imponerende er det, at Steffen ved (næsten) alt om problemskak, lige fra de klassiske to- og tretrækkere til alverdens sære kreationer som hjælpematter og selvmatter – så meget, at han ved seneste FIDE-mesterskab kom ind på en flot tredjeplads i kunsten at komponere skakopgaver.
Steffen er også skarp til at løse andres opgaver, selvom det ”kun” blev til en fjerdeplads i årets DM i problemskak, som blev holdt under Xtracon Open i Helsingør.
Om selve aftenen: Mange skakopgaver/studier har det med at ret urealistiske for den praktiske spiller, så vi har aftalt med Steffen, at aftenens tema bliver noget meget mere praktisk, nemlig:

”Lærerige slutspilsstudier”.

Alle spillere studerer åbninger og måske midtspil, mens slutspil er en meget overset disciplin, hvis vigtighed man først opdager, når man selv til en turnering ikke kan finde ud af at fremtrylle den afgørende fribonde eller sætte mat med løber og springer. Det skal vi have rettet op på, og hvem er bedre til at fortælle om det end mesteren selv?
Kort sagt: Steffen Slumstrup graver en masse sjove slutspilsstuder frem og demonstrerer, hvor meget magi et skakspil kan rumme trods meget få brikker. Altså lækkerier for den praktiske spiller, og niveauet bliver så tilpas grundlæggende, at alle kan få noget ud af det.
Det er langt fra hverken første eller sidste gang, at flotte træk fra partier har inspireret ham til studier, og Steffen vil vise flere andre kreative værker baseret på berømte partier af blandt andet Marshall og Steinitz, to af heltene fra det 19. og starten af det 20. århundrede. Samtidig fortæller han om den kreative proces, altså hvordan studier kommer til verden.
Til sidst en opfordring. Har du (eller din modstander…) spillet eller overset et spektakulært træk i et parti, så send stillingen til Steffen på stjeffen@gmail.com. Så forsøger han at komponere en skakopgave på baggrund af det. Resultatet bliver naturligvis præsenteret til foredraget.
Arrangementet finder sted i klubbens lokaler, Sygehusvej 7, Skanderborg. Bemærk det sene tidspunkt, da Steffen liiiige skal hele vejen fra hovedstaden først.
For spørgsmål ring til Claus Qvist Jessen på 21 26 82 02.